Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
N69

N69

De N69 is een weg die loopt van de zuidrand van Eindhoven door de kernen Aalst en Valkenswaard naar de Belgische grens. Het doorgaande, grensoverschrijdende verkeer samen met het pendelverkeer op deze verbinding veroorzaakt vooral in de spitsuren ernstige overlast. De provincie heeft een nieuw tracé vastgesteld voor deze verbinding, iets ten westen van Valkenswaard.

Omdat hiervoor een nieuwe weg moet worden aangelegd worden er afspraken gemaakt hoe landbouw, natuur, water en recreatie er in dit gebied op vooruit kunnen gaan, ter compensatie van de negatieve effecten van deze nieuwe weg.

De Brabantse Milieufederatie is niet gelukkig met de plannen voor de nieuwe N69. Wij vinden dat de weg beter iets westelijker aangelegd kan worden, omdat dat minder nadelig is voor de natuurgebieden in de omgeving. Ook vinden wij dat het belangrijk dat er goede en eerlijke afspraken gemaakt worden over compensatie.

Het ontwikkelen van alternatieve voorstellen en het reageren op plannen rond deze weg doen wij altijd in overleg met de omwonenden, de natuur- en milieugroepen in dit gebied en met de organisaties Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF