Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Natuurnetwerk Brabant

Natuurnetwerk Brabant

Door natuurgebieden te vergroten en onderling te verbinden ontstaat een sterk Natuurnetwerk Brabant. Dat is belangrijk voor planten en dieren, want veel natuurgebieden zijn nu te klein en niet goed met elkaar verbonden. Planten en dieren hebben daardoor weinig ruimte en kunnen moeilijk van A naar B om voedsel te vinden en zich voort te planten.

De Brabantse Milieufederatie werkt daarom samen met verschillende Brabantse partners om het Natuurnetwerk Brabant te realiseren. Dat doen we door onze achterban te stimuleren om zelf nieuwe natuur te maken en aan het Natuurnetwerk toe te voegen.

Meedoen?
Om het Natuurnetwerk Brabant in zijn geheel te realiseren, zijn nieuwe initiatieven welkom. De Brabantse partners nodigen bedrijven, particulieren, gemeenten en organisaties uit om zelf nieuwe natuur te maken en toe te voegen aan het Natuurnetwerk Brabant. Daarvan zijn overal in Brabant al goede voorbeelden te vinden, zoals natuurontwikkeling door de familie Van Lanschot op landgoed Zwijnsbergen. Bekijk hier de video en de factsheet.

Meer informatie
Heeft u een goed idee voor natuurontwikkeling? Word dan Brabantse natuurpartner! Kijk op www.groenontwikkelfondsbrabant.nl voor de mogelijkheden. Meer weten over het Natuurnetwerk Brabant? Kijk dan op de website van de provincie Noord-Brabant of op de factsheet van Algemeen Natuurnetwerk Brabant.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF