Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Ommetjes

Ommetjes

Ommetjes zijn niet al te lange wandelingen die aan de rand van een dorp beginnen en eindigen en die zoveel mogelijk langs zandpaden en herstelde oude paden door het agrarische cultuurlandschap gaan. De aanleg van een ommetje wordt altijd zoveel mogelijk gecombineerd met de aanleg of het herstel van landschapselementen (houtwallen, bosjes) en het herstel van cultuurhistorische elementen. Door de ommetjes wordt het landschap toegankelijker voor de bewoners en blijven oude zandpaden, landschapselementen en cultuurhistorische elementen beter behouden.

De Brabantse Milieufederatie heeft de afgelopen jaren in de wijde omgeving van Den Bosch en Tilburg meer dan dertig Brabantse ommetjes gerealiseerd. De ommetjes zijn ingepast in verschillende wandelroutenetwerken en herkenbaar aan de geelgroene of oranjerode bordjes.

Op dit moment moeten veel ommetjes herzien worden omdat paden omgeleid zijn of omdat de bordjes verdwenen zijn. De folders die je hier kunt downloaden, kloppen dan ook lang niet altijd meer.

Kom je onderweg problemen tegen zoals ontbrekende bewegwijzering, obstakels of slecht onderhoud? Meld dit dan bij de gemeente.

Meldingen voor de Ommetjes in Breda kunnen via de website VisitBrabant gedaan worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF