Brabantse Milieufederatie Samen voor een mooi en duurzaam Brabant
Menu
Missie en visie

Missie en visie

Visie

De BMF opereert midden in de Brabantse samenleving. Wij staan voor een duurzaam Brabant van en voor alle Brabanders: een schoon milieu, een vitale en rijke natuur, een gevarieerd landschap en een gezonde leefomgeving. Nu en straks.

Missie

De missie van de BMF valt in drie delen uiteen:

  1. Wij ondersteunen onze achterban bij initiatieven om de transitie naar een duurzaam Brabant te realiseren. Dit doen we door middel van het delen van relevante kennis en netwerken, het helpen met vinden van de juiste wegen, signalen hogerop brengen, bemiddelen en inspireren. We vinden het belangrijk dat onze achterban eigenaar blijft van de lokale problematiek.
  2. Wij adviseren beleidsmakers met betrekking tot het realiseren en versnellen van de transitie naar een duurzaam Brabant. Meestal gaat het hierbij om grote duurzaamheids- en ruimtelijke vraagstukken.
  3. Wij zoeken, samen met onze achterban en andere belanghebbenden, naar (on)orthodoxe oplossingen voor onder meer duurzaamheidsvraagstukken en brengen deze onder de aandacht van beleidsmakers, bedrijfsleven en andere belanghebbenden. Wij verbinden, schakelen en bouwen bruggen op inhoud, proces en organisatie.

Dat kunnen we niet alleen, maar samen met de rest van de Brabantse samenleving.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten:
Inschrijven
Volg ons via social media en neem deel aan de discussie:
Wij worden gesteund door:
Provincie Noord Brabant
Nationale Postcode Loterij
CBF