Wandeling Bakelse Beemden en Bakelse Aa (Helmond)

Wandeling Bakelse Beemden en Bakelse Aa (Helmond)

1 september 2019
14:00 - 16:00

De Bakelse Beemden is een landgoed van 76 ha gelegen aan weerszijden van de Bakelse Aa. Het gebied bevindt zich in de gemeente Helmond, ten noorden van de wijk Dierdonk.

De wandeling loopt door het voormalig landgoed, een combinatie van een bosgebied met naaldhout en een vochtig broekbos met een weelderige plantengroei.

Met uitleg van de IVN-gidsen gaat zo’n gebied veel meer voor je leven: Je weet waarom er dat soort bomen aangeplant is; welke bijzondere orchidee er groeit en waarom de Aa weer moet kronkelen.

Het beekdal van de Bakelse Aa ligt ten noordoosten van Helmond. Door de herinrichting van het beekdal in 2014 wordt het water langer vastgehouden in het gebied. Zo kan wateroverlast worden voorkomen en is in tijden van droogte voldoende water beschikbaar. Door de aanleg van een ecologische verbindingszone kunnen planten en dieren andere natuurgebieden bereiken. Denk daarbij aan de das, kamsalamander, vlinders en libellen. Door de herinrichting is ook voor natuurliefhebbers een aantrekkelijk gebied ontstaan.

De tocht is ca. 4 km.

Terug naar agenda

Wandeling Bakelse Beemden en Bakelse Aa (Helmond)

Oude Dierdonk 1, 5703 JV Helmond, Netherlands