Natuur & Landschap

Natuur & Landschap

Brabant staat bekend om haar prachtige natuur en landschap. Van de kreken in de Biesbosch tot de venen in de Peel. Van de wijstgronden in het oosten tot de bossen en heidevelden op de zandgronden in het zuiden. En vergeet niet de weidevogelgebieden in de noordelijke kleipolders. Wij hebben veel rijke natuur en mooie landschappen in Brabant.

Onze natuur is het waard om te beschermen. Zo organiseert de BMF allerlei activiteiten voor onze supporters en groene vrijwilligers over de bescherming van zandpaden en het vergroenen van beleid en (omgevings)plannen.

Bekijk onze projecten of lees verder onder de slider.

Goede bescherming van natuur, landschap en biodiversiteit is nodig, zodat we kunnen blijven genieten van ons mooie Brabant. Dat betekent natuur met verschillende bomen-, planten- en diersoorten. Als BMF geven we een krachtige stem aan de kwetsbare waarden van natuur en klimaat, bijvoorbeeld in de aanpak van de stikstofcrisis. Ook maken we ons hard om met elkaar het Natuurnetwerk Brabant te voltooien.

Voor het versterken van de biodiversiteit steken we ook zelf de handen uit de mouwen. Met het landelijke project ‘Plan Boom’ willen de Brabantse Milieufederatie, Brabants Landschap en IVN Brabant 1 miljoen bomen planten in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en het buitengebied in heel Brabant. Hiervoor deelden we in 2020 ruim 4.000 perenbomen uit aan Brabanders. En met de campagne Nacht van de Nacht vragen we aandacht voor lichthinder in de stad en de natuur.

JE HOEFT NIETS TE MISSEN Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!