Circulaire economie

Circulaire economie

In de Brabantse circulaire economie bestaat er geen afval meer. Producten worden na hun levensduur gerepareerd, gedemonteerd of gerecycled tot nieuwe producten. Zo wordt elk product of elke grondstof opnieuw gebruikt in kringlopen.

De BMF wil deze beweging stimuleren en Brabanders helpen om bewuster om te gaan met grondstoffen en verspilling tegen te gaan. We hebben het Servicepunt Circulair opgericht voor bewoners en aangesloten organisaties die zelf iets willen bijdragen aan de circulaire economie. Zo ondersteunen wij initiatieven in Brabant om te experimenteren met deze moderne en duurzame economie.

Steeds vaker komen circulaire producten en diensten voort uit goede ideeën van groepen buren, vrienden of betrokken burgers. Deze initiatieven ondersteunen wij als Brabantse Milieufederatie om te experimenteren met de verduurzaming van de economie. Ook als je als individu meer wilt doen op het gebied van de circulaire economie, kun je bij ons terecht.

Servicepunt Circulair

Via het Servicepunt helpen wij mensen aan de juiste contacten, informatie of inspiratie. Het is bedoeld voor inwoners die graag aan de slag willen met deze vorm van kringloopeconomie. Hier vind je basisinformatie, een ‘Gouden Gids’ van circulaire producten en een overzicht met maatregelen die je zelf kan nemen om meer circulair te zijn. Of je nu alleen aan de slag wilt of als lokale groep of organisatie.

Servicepunt Circulaire Economie

Wil je circulair aan de slag, heb je ideeën of zoek je ondersteuning? Neem dan contact op met Sandor Löwik. We helpen je graag verder.

Profiel Sandor Löwik

Sandor Löwik

Energie en circulaire economie

JE HOEFT NIETS TE MISSEN Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!