Circulaire economie

Circulaire economie

In Brabant geven we gebruikte spullen nog onvoldoende een tweede kans. Als BMF zetten we ons in voor een circulaire economie waarin afval niet bestaat. Elk product of elke grondstof wordt weer opnieuw gebruikt in kringlopen.

Met nieuwe circulaire verdienmodellen kunnen we deze transitie naar een circulaire economie gezamenlijk stimuleren in alle sectoren. Als Brabantse Milieufederatie dragen we hier actief aan bij. Zo hebben we in 2020 de circulaire ketens in Brabant in kaart gebracht en met het landelijk Servicepunt Circulair bieden we Brabantse initiatieven en ondernemers een platform om hun circulaire diensten en producten onder de aandacht te brengen.

De circulaire economie gaat niet alleen over ondernemers en bedrijven, het gaat ook over ons als consument. Met de Week van de Circulaire Economie dagen we Brabanders uit om ook thuis aan de slag te gaan en zo een bijdrage te leveren. Daarnaast organiseren we gedurende het hele jaar activiteiten om Brabanders circulair bewust te maken, van jong tot oud. Zo geven consumenten die vaker kiezen voor circulaire producten betekenis aan de circulaire economie.

Servicepunt Circulair

Via het Servicepunt helpen wij mensen aan de juiste contacten, informatie of inspiratie. Het is bedoeld voor inwoners die graag aan de slag willen met deze vorm van kringloopeconomie. Hier vind je basisinformatie, een ‘Gouden Gids’ van circulaire producten en een overzicht met maatregelen die je zelf kan nemen om meer circulair te zijn. Of je nu alleen aan de slag wilt of als lokale groep of organisatie.

SERVICEPUNT-CIRCULAIR.NL

DOWNLOAD FLYER

Wil je circulair aan de slag, heb je ideeën of zoek je ondersteuning? Neem dan contact op met Sandor Löwik. We helpen je graag verder.

Profiel Sandor Löwik

Sandor Löwik

Energie en circulaire economie

JE HOEFT NIETS TE MISSEN Ontvang updates met nieuws, cursussen, workshops, lezingen en nog veel meer!