Bijeenkomsten ervaringsnetwerk Omgevingswet (Tilburg)

Bijeenkomsten ervaringsnetwerk Omgevingswet (Tilburg)

21 november 2022 - 6 december 2022
14:30 - 16:30

  • Organisatie: Brabantse Milieufederatie
  • Meer informatie: Joyce Verschoor

Wij organiseren dit jaar op 21 november en 6 december twee bijeenkomsten met het ervaringsnetwerk. De bijeenkomst wordt hybride aangeboden, fysiek vindt het plaats in Tilburg.

Hoewel de Omgevingswet alweer is uitgesteld tot 1 juli 2023 zijn gemeenten bezig met het schrijven van omgevingsvisies en omgevingsplannen. Het is ontzettend belangrijk dat natuur en landschap goed worden vertegenwoordigd in dit proces.

In deze bijeenkomsten zullen we deels een stuk verdiepende informatie geven en deels ervaringen tussen de deelnemers uitwisselen. Er is ruimte voor het inbrengen van eigen casussen en voor verzoeken voor nieuwe onderwerpen.
In de bijeenkomsten krijg je tools en informatie over de nieuwe Omgevingswet, de opzet van omgevingsplannen in jouw gemeente en je krijgt praktische tips om direct aan de slag te gaan.

Na afloop van deze reeks van bijeenkomsten ben je beter in staat om deel te nemen aan gebiedssessies over de Omgevingswet in jouw gemeente.

Onder leiding van deskundigen van de Brabantse Milieufederatie is vanaf 20 oktober het startschot gegeven voor een ervaringsnetwerk Omgevingswet. Dit ervaringsnetwerk is geschikt voor iedereen die betrokken is of wil zijn bij het opstellen van omgevingsvisies en -plannen in de eigen gemeente.

Het is wel noodzakelijk om basiskennis te hebben over de Omgevingswet, omgevingsvisies en -plannen. Veel basisinformatie over de Omgevingswet kan je ook vinden op www.samenvooronzeleefomgeving.nl.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via een mail te versturen naar BMF-medewerker Joyce Verschoor.

Terug naar agenda

Bijeenkomsten ervaringsnetwerk Omgevingswet (Tilburg)

Heuvel 92, Tilburg, Netherlands