Biodiversiteitsdag in de Vilt bij Beugen

Biodiversiteitsdag in de Vilt bij Beugen

26 mei 2024 - 26 mei 2024
11:00 - 16:00

  • Organisatie: gezamenlijke IVN-afdelingen in het Land van Cuijk
  • Kosten: gratis

Ook zo benieuwd naar of geïnteresseerd in wat er zoal kruipt, vliegt, groeit en bloeit in de Maasheggen, en in natuurgebied De Vilt in het bijzonder? Kom dan op zondag 26 mei naar de biodiversiteitsdag in Beugen.

De gezamenlijke IVN-afdelingen in het Land van Cuijk organiseren dan een publieksdag over biodiversiteit. Voor jong en oud zijn er verschillende binnen- en buitenactiviteiten te beleven.

Om zelf te ervaren hoe uniek het Maasheggengebied is, kan iedereen ter plekke meedoen aan het onderzoek naar biodiversiteit. Tijdens een zelf te lopen wandelroute kan je bij een aantal ‘telstations’ op zoek gaan naar zoveel mogelijk planten- en diersoorten. Dit onderzoek en het tellen van alle soorten levert een schat aan informatie op over de biodiversiteit in De Vilt. Je krijgt daarbij hulp van aanwezige natuurkenners. Ook boswachters staan klaar om je rond te leiden.

Kinderen kunnen natuurlijk ook meedoen aan het onderzoeken en tellen van soorten. Nieuwsgierig naar wat er op en onder water leeft? IVN-vrijwilligers heten je welkom met schepnetten, waterbakken en loepjes. Kinderen ontvangen een doe-boekje om hun ontdekkingen op te schrijven.

Wethouder duurzaamheid, natuur en mobiliteit van de gemeente Land van Cuijk, Antoinette Maas, zal het resultaat van alle tellingen op deze dag aan het eind van de middag bekend maken.

Terug naar agenda

Biodiversiteitsdag in de Vilt bij Beugen

Oeffeltseweg 26, Beugen, Netherlands