Buitenfilm Markiezaat (Bergen op Zoom)

Buitenfilm Markiezaat (Bergen op Zoom)

15 september 2023 - 15 september 2023
20:30 - 21:45

  • Organisatie: Brabants Landschap / Stichting De Brabantse Wal

Op 15 september is er een buitenbioscoop aanwezig bij Bezoekerscentrum De Kraaijenberg in Bergen op Zoom, aan de rand van het Markiezaatsmeer.

De film die wordt getoond gaat over de Brabantse Wal en laat zowel de schoonheid als de bedreiging van de natuur zien. Het is een pleidooi om werk te maken van natuurherstel. Want naast de indrukwekkende beelden, toont de film ook de kwetsbaarheid van de natuur. Het veranderende klimaat, de uitdijende industrie en woningbouw, stikstof en verdroging vormen knelpunten. Nooit eerder stond de kostbare erfenis van landschap en natuurschoon zo ernstig onder druk.

Neem een stoel of kleedje mee, eventueel iets te eten en drinken, zoek een plekje op het grasveld en laat je onderdompelen in de prachtige natuurbeelden die filmer Mark Kapteijns maakte.

Let op, er is geen kaartverkoop bij binnenkomst, je kunt alleen online een kaartje kopen (formulier onderaan de pagina).

De avond wordt georganiseerd door Brabants Landschap, samen met Stichting De Brabantse Wal; een samenwerkingsverband van enkele natuur- en milieuverenigingen.

Terug naar agenda

Buitenfilm Markiezaat (Bergen op Zoom)

Bezoekerscentrum de Kraaijenberg, Fianestraat, Bergen op Zoom, Netherlands