Dauwtrappen in Maasheggengebied (Sint Agatha)

Dauwtrappen in Maasheggengebied (Sint Agatha)

9 mei 2024 - 9 mei 2024
07:00 - 09:00

  • Organisatie: IVN Cuijk De Groene Overlaat

Heb jij zin om een lekkere ochtendwandeling te maken? Neem dan op Hemelvaartsdag 9 mei deel aan de dauwtrapwandeling die IVN De Groene Overlaat Cuijk organiseert in het Maasheggengebied nabij Sint Agatha.

De natuurgidsen van IVN De Groene Overlaat nemen je ’s morgens vroeg, ongeveer een uur nadat de zon is opgekomen, mee vanaf het klooster in Sint Agatha het Maasheggengebied in en laten je kennismaken met de rijke flora en fauna in dit oude cultuurlandschap. De dauw ligt dan nog op de weilanden, de sporen van de nachtdieren zijn nog te zien en de vogels laten zich volop horen.

Tijdens de wandeling vertellen de gidsen over de ontstaansgeschiedenis, de Unesco status en het beheer van het gebied en natuurlijk ook over de meest voorkomende planten, struiken en bomen.

De wandeling van ruim 5 km gaat veelal over onverharde paden en gedeeltelijk door weilanden en eindigt bij het klooster in Sint Agatha waar je op eigen kosten in het Poortgebouw met koffie/thee en een kloosterkoek nog even kunt napraten. Na afloop kan iedereen op eigen gelegenheid de kloostertuin bezichtigen.

Omdat het aantal deelnemers aan deze excursie beperkt is dien je je vooraf aan te melden. Dit kan tot en met 6 mei op e-mailadres: natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl. Verzamelen vanaf 6.45 uur op de parkeerplaats bij de kerk, Kloosterlaan 24, Sint Agatha. Deelname is gratis, een brijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Terug naar agenda

Dauwtrappen in Maasheggengebied (Sint Agatha)