De Kraaijenbergdag (Bergen op Zoom)

De Kraaijenbergdag (Bergen op Zoom)

29 juni 2019
11:00 - 17:00

 

Op zaterdag 29 juni organiseert Brabants Landschap de Kraaijenbergdag. Een dag boordevol activiteiten en plezier in de natuur! Voor jong en oud is van alles te doen in en om het bezoekerscentrum De Kraaijenberg.

Op het terrein van De Kraaijenberg is een informatiemarkt aanwezig met stands van Brabants Landschap, het Natuurpodium, IVN Groene Zoom, het Saplab, Samen Sterk in Brabant, Voedselbossen, de Vogelwerkgroep en de Bijenvereniging. Anton Klijnsmit, houtkunstenaar en woodcarver, verzorgt de gehele dag demonstraties sculptuurzagen. Klijnsmit maakte de prachtige houtsculpturen zoals een lepelaar, ree en zeearend die voor educatieve doeleinden te bewonderen zijn bij het bezoekerscentrum.

Wandel- en natuurliefhebbers kunnen een excursie onder leiding van (IVN-) gids of boswachter volgen. Natuurlijk is ook aan de inwendige mens gedacht. U kunt even lekker bijkomen op het terras en genieten van een kopje koffie of frisse dranken.
Op de picknickweide staat een megapicknicktafel, met 8 meter doorsnee en plaats voor 40 man. Niet voor niets, uit het aangrenzende voedselbos kan geplukt en gegeten worden, een hele bijzondere ervaring.

Kinderactiviteiten
Voor kinderen is er ook van alles te beleven. Timmer je eigen nestkastje, leer boogschieten of trap je eigen supershake met de ruige Juice-cruiser! Op één van de mooiste punten van de Brabantse Wal is een heerlijk ‘Klauterwoud’ ontwikkeld waar kinderen kunnen ravotten, klauteren, hutten bouwen en spoorzoeken naar de mooiste dieren van het bos! Sluipen door echte historische loopgraven en klauteren langs de steilste randen van de streek. Wil je met een groepje iets doen? Sluit je dan aan bij de mountainbikeclinic en leer boomklimmen (onder begeleiding).

Datum: Zaterdag 29 juni 2019
Tijd: 11.00 uur tot 17.00 uur
Parkeren: Bezoekerscentrum De Kraaijenberg, Fianestraat 21, Bergen op Zoom
Deelname is gratis. Reserveren is niet nodig

Meer informatie
Erik de Jonge, boswachter bij Brabants Landschap (tel: 06 105 366 63).

Terug naar agenda

De Kraaijenbergdag (Bergen op Zoom)

Bezoekerscentrum de Kraaijenberg, Fianestraat, Bergen op Zoom, Netherlands