Doe mee met de MUS-telling (landelijk)

Doe mee met de MUS-telling (landelijk)

1 april 2020 - 15 juli 2020
05:30 - 09:00

  • Organisatie: Sovon
  • Kosten: gratis

Doe mee met MUS; Meetnet Urbane Soorten! Dit project van Sovon loopt sinds 2007 en er doen al meer dan 750 tellers aan mee, doe je ook mee? Vanaf 1 april kun je weer op pad. Het Meetnet Urbane Soorten volgt broedvogels van de stedelijke omgeving. Stedelijke omgeving omvat dorpen en steden, maar ook haven- en industriegebieden.

Het doel van het onderzoek is aantallen en verspreiding vastleggen van min of meer algemene ‘stadsvogels’, in aanvulling op de andere broedvogeltellingen. Iedereen die een redelijke kennis van de meest voorkomende stadsvogels heeft, kan meedoen. Telgebieden zijn gebaseerd op postcodegebieden. Je kiest je eigen telgebied. Vervolgens kijk je of tellen op de door Sovon aangewezen telpunten mogelijk is.

Een eenvoudig en weinig tijd kostend telproject. Drie tellingen van ieder ongeveer anderhalf uur lang per seizoen, verdeeld over de periodes: 1-30 april, 15 mei-15 juni en 15 juni-15 juli. De eerste twee tellingen worden uitgevoerd in de periode tussen een half uur voor zonsopkomst en twee uur daarna, de laatste telling wordt uitgevoerd tussen 19.00 en zonsondergang (gericht op Gierzwaluwen en andere ’s ochtends minder actieve soorten).

Je kunt je aanmelden of eerst informatie opvragen als je interesse hebt.

Terug naar agenda

Doe mee met de MUS-telling (landelijk)

Spoorlaan 434, 5038 CH Tilburg, Netherlands