Doe mee met #mijnnatuurblijft (Brabant, landelijk)

Doe mee met #mijnnatuurblijft (Brabant, landelijk)

8 december 2019
07:00 - 17:00

Deel je #mijnnatuurblijft foto

Zondag 8 december is uitgeroepen tot de ‘beleef #MijnNatuurBlijft dag’. Ga op die dag naar je favoriete (natuur)gebied. En deel je allermooiste foto van die dag met mijnnatuurblijft. Zo laten we met z’n allen zien dat alle natuur, van grote gebieden tot kleine beestjes, waardering en bescherming verdient.

Anthonie Stip van de Vlinderstichting begon direct de actie #MijnNatuurBlijft, toen hij hoorde dat het kabinet overweegt om een aantal beschermde natuurgebieden (de zogenoemde Natura 2000-gebieden) te herschikken of te verplaatsen om zo stikstofruimte te scheppen voor bouwvergunningen. “Uit bezorgdheid en verbazing”, legt hij uit. “Als je bedenkt wat de natuur betekent, niet alleen voor planten en dieren, maar ook voor mensen, is dat een bijzondere stap. Wij zijn afhankelijk van de schone lucht en schoon water, bestuiving en nog veel meer. Dat alles levert de natuur ons. Om nog maar te zwijgen van de intrinsieke waarde van natuur.”

Anthonie riep mensen op een foto van hun favoriete stukje natuur op sociale media te zetten met de hashtag MijnNatuurBlijft. Meer dan 20.000 reacties volgden. Uit de binnenstromende reacties valt af te leiden dat veel mensen echt door dit voornemen zijn geraakt. Mensen die natuur een warm hart toedragen. Niet alleen natuurbeheerders, ook tandartsen, metselaars, boeren en kantoorbedienden.

Het opgeven van Nederlandse natuur is geen optie. We hebben natuur nodig: voor een mooie en gezonde leefomgeving, om even lekker te ontspannen en om van haar schoonheid te genieten. Natuur die tegen een stootje kan en unieke planten en dieren een thuis biedt. Samen komen we op voor onze Nederlandse natuur.

Deel onder de hashtag #mijnnatuurblijft een foto van natuur dichtbij die jij wilt behouden. En deel met Nederland waarom jij vindt dat deze natuur moet blijven.

Terug naar agenda

Doe mee met #mijnnatuurblijft (Brabant, landelijk)

Spoorlaan, Tilburg, Netherlands