Doneer-een-Zaailing-Dag (landelijk)

Doneer-een-Zaailing-Dag (landelijk)

27 november 2022 - 27 november 2022
14:00 - 16:00

Meer Bomen Nu gaat dit jaar 1 miljoen bomen (ver)planten! En jij kan daarbij helpen door zaailingen uit je eigen tuin (of uit die van je buren of oma) te doneren.

Elke boom of struik produceert ieder jaar zaailingen. Maar in een achtertuin is vaak geen ruimte voor al die zaailingen om volwassen boom of struik te worden. Maar iemand anders wil ze graag hebben! Lever zaailingen en stekken in en Meer Bomen Nu zorgt dat ze een goed plekje krijgen. Zo planten we samen een miljoen bomen voor klimaat en biodiversiteit.

Wat kan je doneren (kijk hier welk deel)?

  • Zaailingen: Ga in de tuin op zoek naar zaailingen van bomen en struiken tussen 50-200 centimeter hoog.
  • Stekken zijn ook welkom! Elke tak van een wilg, populier, vlier, vlinderstruik, druif, vijg, ramen, frambozen, ribes, kruisbes…

Meedoen is simpel:

  • De zaailingen hoeven niet in potten te zitten, ze worden bij ontvangst gelijk ingekuild, geplant of tijdelijk in de sloot gelegd.
  • Het is fijn voor de ontvanger als de zaailingen zijn voorzien van een label met de soortnaam erop. Hier vind je “knoppenkaarten” hoe je de zaailingen herkent.
  • Lever ze in op één van de vele bomenhubs of plantlocaties op zondagmiddag 27 november en 12 februari (zet vast in je agenda!) tussen 14.00u-16.00u.
Terug naar agenda

Doneer-een-Zaailing-Dag (landelijk)

Tilburg, Netherlands