Eindejaars plantenjacht

Eindejaars plantenjacht

25 december 2020 - 3 januari 2021
08:00 - 18:00

  • Organisatie: FLORON
  • Kosten: gratis

FLORON organiseert deze winter weer de Eindejaars Plantenjacht. Van kerst t/m 3 januari kunnen plantenliefhebbers overal in Nederland op zoek naar bloeiende planten. 

Ook jij kunt meedoen! Benieuwd hoeveel verschillende planten er nog in bloei staan en welke bloeiende plant het meest wordt gezien? Zal Madeliefje weer op nummer één staan?

Er wordt verwacht aardig wat bloeiende planten te vinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om soorten die de bloei nog wat weten te rekken of om soorten die het hele jaar door bloeiend te vinden zijn. Als het weer echt meezit dan beginnen voorjaarsbloeiers al te bloeien op zonnige en beschutte plekken, zoals in eerdere jaren is gebleken.

Doe mee! Het is makkelijk:

  • Kies een moment van 25 december t/m 3 januari, met goed wandelweer.
  • Noteer gedurende één uur alle wilde en verwilderde planten die in bloei staan (geen tuinplanten). Je hoeft geen aantallen te noteren. Gebruik eventueel de zoekkaart om planten op naam te brengen.
  • Geef de resultaten door aan FLORON door het meldingsformulier in te vullen. Je waarnemingen delen op social media mag uiteraard ook (#plantenjacht).
Terug naar agenda

Eindejaars plantenjacht

Spoorlaan 434, Tilburg, Netherlands