Films Landschapsbeheer en Landgoed De langakkers (Eindhoven)

Films Landschapsbeheer en Landgoed De langakkers (Eindhoven)

29 november 2021 - 29 november 2021
11:50 - 13:00

  • Organisatie: Brabants Landschap

Brabants Landschap presenteert een nieuwe film: ‘Landschapsbeheer: Samenwerken voor een natuurrijk Brabant’. Het bevat schitterende natuuropnamen, deze keer van buitelende kieviten, nieuwsgierige steenuilen en de geheimzinnige patrijs.

Niet alleen deze beelden maken de film boeiend, er is ook een hoofdrol voor vrijwilligers, boeren en erfeigenaren. Zij zorgen samen met het Coördinatiepunt Landschapsbeheer voor een natuurrijker en mooier Brabants landschap. In deze documentairefilm wordt hun verhaal, met successen en soms ook tegenslagen, verteld.

‘Landschapsbeheer, samenwerken voor een natuurrijk Brabant’ is een inspirerende film waarin de kwetsbaarheid van de natuur zichtbaar wordt. Het is een mooie ode aan het werk dat al ruim 40 jaar lang verzet wordt in het agrarisch cultuurlandschap van Brabant.

Deze documentairefilm is gemaakt door Mark Kapteijns. Naast natuurfilmer is hij werkzaam als boswachter bij Brabants Landschap. Hij heeft vele prijswinnende natuurfilms op zijn naam staan.

Tevens wordt de film ‘Landgoed De Langakkers, aandacht voor de inheemse soorten’ vertoond. Op dit landgoed in Leende is in 20 jaar een natuurrijk kleinschalig agrarisch landschap ontstaan op voormalige landbouwgrond. Ook de tuin rond het huis is stap voor stap veranderd in een natuurtuin. Een inspirerend particulier initiatief met verbluffend resultaat.

Te zien in Natlab, Eindhoven (25 en 29 november) (check de site voor actuele info).

Terug naar agenda

Films Landschapsbeheer en Landgoed De langakkers (Eindhoven)

Kastanjelaan 500, Eindhoven, Netherlands