*Geannuleerd* Films: Landschapsbeheer en Landgoed De Langakkers (Spoordonk)

*Geannuleerd* Films: Landschapsbeheer en Landgoed De Langakkers (Spoordonk)

16 december 2021 - 16 december 2021
20:00 - 22:00

  • Organisatie: IVN Oirschot
  • Kosten: 5 euro

*Geannuleerd*

IVN Oirschot bestaat dit jaar 40 jaar. Vanwege deze mijlpaal organiseert IVN Oirschot in december 2 filmavonden (14 en 16 december) waarop de nieuwe films van Mark Kapteijns van Brabants Landschap worden getoond.

De eerste film heet ‘Landschapsbeheer: Samenwerken voor een natuurrijk Brabant’. Het bevat schitterende natuuropnamen, van onder andere buitelende kieviten, nieuwsgierige steenuilen en de geheimzinnige patrijs.

Niet alleen deze beelden maken de film boeiend; er is ook een hoofdrol voor vrijwilligers, boeren en erfeigenaren. In deze documentairefilm wordt hun verhaal, met successen en soms ook tegenslagen, verteld. De film is een mooie ode aan het werk dat al ruim 40 jaar lang verzet wordt in het agrarisch cultuurlandschap van Brabant.

Na de pauze wordt ‘Landgoed De Langakkers, aandacht voor de inheemse soorten’ vertoond. Op dit landgoed in Leende is in 20 jaar een natuurrijk kleinschalig agrarisch landschap ontstaan op voormalige landbouwgrond. Ook de tuin rond het huis is stap voor stap veranderd in een natuurtuin. Een inspirerend particulier initiatief met verbluffend resultaat.

Graag aanmelden voor de films, in dorpshuis ’t Hart in Spoordonk, via deze link (website IVN).

Terug naar agenda

*Geannuleerd* Films: Landschapsbeheer en Landgoed De Langakkers (Spoordonk)

Bernadettestraat 2, Oirschot, Netherlands