Hét groene verkiezingsdebat (Den Haag)

4 juni 2024 - 4 juni 2024

• Organisatie: De Natuur en Milieufederaties e.v.a.
  • Kosten: gratis

Europa zet tussen 6 en 9 juni opnieuw koers. In Nederland vinden de Europese verkiezingen plaats op 6 juni. Wil je weten hoe je een groene stem kunt uitbrengen? Kom dan op dinsdag 4 juni naar hét groene verkiezingsdebat in Den Haag.

Vijf Europese topkandidaten kruisen op 4 juni de degens. Op wat voor continent willen we leven? Hoe maken we het klimaatbeleid rechtvaardig voor zowel de hedendaagse samenleving als toekomstige generaties? Hoe brengen we voedselzekerheid en biodiversiteit in balans? Kiezen we voor windmolens, kerncentrales of allebei?

De 5 Europese topkandidaten zijn:

• Jeannette Baljeu (VVD)
  • Bas Eickhout (GroenLinks-PvdA)
  • Gerben-Jan Gerbrandy (D66)
  • Anja Haga (ChristenUnie)
  • Anja Hazekamp (PvdD)

Dit verkiezingsdebat zal worden geleid door journalist Frénk van der Linden.

Aanmelden doet u via Eventbrite. Het event is inclusief voorafgaand koffie of thee (inloop vanaf 17u) en na afloop een drankje.

Let op: Voor toegang tot het Huis van Europa is een ID vereist.

Het debat over natuur, klimaat, landbouw en energie wordt georganiseerd door Greenpeace NL, IVN Natuureducatie, IUCN NL, Jonge Klimaatbeweging, LandschappenNL, Milieudefensie, Natuur & Milieu, Natuurmonumenten, Natuur en Milieufederaties, Stichting de Noordzee, SoortenNL, Vogelbescherming NL, Waddenvereniging en WWF-NL.

Hét groene verkiezingsdebat (Den Haag)

EUROPESE COMMISSIE, Korte Vijverberg 5-6, 2513 AB Den Haag, Netherlands