Inspiratiesessie ‘Van Natuurliefhebber naar Nieuwe Natuurmaker’ (Den Bosch)

Inspiratiesessie ‘Van Natuurliefhebber naar Nieuwe Natuurmaker’ (Den Bosch)

10 juni 2024 - 10 juni 2024
19:30 - 21:00

  • Organisatie: Groen Ontwikkelfonds Brabant
  • Kosten: gratis

Groen Ontwikkelfonds Brabant organiseert op maandagavond 10 juni in het Provinciehuis de inspiratiesessie ‘Van Natuurliefhebber naar Nieuwe Natuurmaker’, voor Brabantse natuurliefhebbers.

Deze inspiratiesessie is bedoeld voor iedereen die actief wil bijdragen aan de ontwikkeling van nieuwe natuur in Brabant door eigenaar van natuurgrond te worden en graag wil leren van de ervaringen van andere natuurmakers.

Het komt steeds vaker voor: een enthousiaste groep natuurliefhebbers die de stap zet om eigenaar van natuurgrond te worden en zelf nieuwe natuur te ontwikkelen. Hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe regel je dat organisatorisch en vooral: hoe kom je aan geld om de grond voor de nieuwe natuurontwikkeling te verwerven?

Aan de hand van vier succesvolle projecten worden de kansen en valkuilen in kaart gebracht die de overstap van beheer naar eigenaarschap met zich meebrengt.

Sprekers: Fons van Dijk (Stichting Giersbergse Middelakkers), Joost van Beek (Stichting Beek en Bos), Karel Voets  (Natuurwerkgroep Liempde) en Willem Peters (Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden).

Stuur een mail naar info@groenontwikkelfondsbrabant.nl onder vermelding van ‘Van Natuurliefhebber naar Nieuwe Natuurmaker’ met je naam en woonplaats en de naam en het adres van de organisatie die je vertegenwoordigt (indien van toepassing). Maximaal twee vertegenwoordigers per organisatie.

Terug naar agenda

Inspiratiesessie ‘Van Natuurliefhebber naar Nieuwe Natuurmaker’ (Den Bosch)

Provincie Noord-Brabant, Brabantlaan 1, 5216 TV 's-Hertogenbosch, Netherlands