Interactieve bijeenkomst ‘Samen werken voor energie en biodiversiteit’

Interactieve bijeenkomst 'Samen werken voor energie en biodiversiteit'

16 april 2021 - 16 april 2021
11:00 - 12:30

  • Organisatie: Energietuinen NL, GOB e.a.

Deze interactieve bijeenkomst “Samen werken voor energie en biodiversiteitis onderdeel van het Landschapslaboratorium Onze Energie Ons Landschap tijdens de Landschapstriënnale 2021.

De centrale vraag in deze bijeenkomst is: hoe kan biodiversiteit een plek innemen bij het ontwikkelen van een zonneveld?

In Nederland bestaat de wens om duurzame energiebronnen goed in te passen in het landschap. Samen met u wordt onderzocht welke kansen er liggen voor energieproductie in het landschap. Energieproductie bovendien, waarvan de omgeving direct profiteert. Het wordt een boeiende sessie met inzicht, informatie en volop ruimte voor vragen en discussie.

Programma:

11.00 – 11.30:
Jessica den Outer: De rechten van natuur
Arita Baaijens: De emotionele waarde van landschap en biodiversiteit
Alex Schotman: de ecologische waarde van landschap en biodiversiteit
11.30 – 12.30:
Inspirerende gespreksronde

U kunt zich, liefst zo snel mogelijk maar uiterlijk tot 9 april a.s., aanmelden door een mail te sturen naar communicatie@hetgroenewoud.com o.v.v. “Interactieve bijeenkomst Samen werken voor energie en biodiversiteit” met uw naam, e-mailadres en de naam van de organisatie waar u werkt.
U ontvangt in de aanloop naar 16 april alle praktische informatie over uw online deelname.

Kijk hier voor meer informatie over “Onze Energie Ons Landschap”.

Deze interactieve bijeenkomst wordt aangeboden door Energietuinen Nederland, Groen Ontwikkelfonds Brabant en ECCO/Het Groene Woud.
Energietuinen Nederland is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties waarbij natuurpositieve en multifunctionele zonneparken worden gerealiseerd met biodiversiteit, educatie, recreatie en innovatie.

Terug naar agenda

Interactieve bijeenkomst ‘Samen werken voor energie en biodiversiteit’

Spoorlaan 434, Tilburg, Netherlands