Kan jouw school wel wat (eetbaar) groen gebruiken? (online)

Kan jouw school wel wat (eetbaar) groen gebruiken? (online)

3 september 2024 - 3 september 2024
16:00 - 17:00

  • Organisatie: Schoolplein van de Toekomst / IVN e.a.
  • Kosten: gratis

Kan jouw school wel wat (eetbaar) groen gebruiken?

Een groen schoolplein is goed voor de natuur, het klimaat én maakt kinderen gezonder en gelukkiger. Daarom zet Schoolplein van de Toekomst zich in voor nog meer groene schoolpleinen in de provincie Noord-Brabant. Een avontuurlijk plein dat de zintuigen prikkelt, aantrekkelijk is voor vogels en vlinders en waar kinderen leren over gezond en duurzaam leren eten.

Voedseleducatie helpt leerlingen met het maken van blijvende en duurzame gezonde keuzes. Door zelf en samen aan de slag te gaan, leren kinderen waar voedsel vandaan komt en wat gezond voedsel is.

Vanuit een regiodeal in Noord-Oost Brabant is het voor scholen in Bernheze, Boekel, Boxtel, Land van Cuijk, Heusden, Maashorst, Meierijstad, Oss, ‘s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught mogelijk om met financiële ondersteuning en praktische begeleiding door een moestuincoach aan de slag te gaan met moestuinieren of een Educatief Voedselbosje. Dit is onderdeel van het project ‘Smikkelen van eetbaar groen‘, waar naast het moestuinieren ook het koken en proeven centraal staan.

Heeft jouw school interesse en wil je weten hoe je gebruik kan maken van dit aanbod, wat de voorwaarden zijn en hoe zo’n traject eruit ziet? Kom dan naar het digitale informatie-uur op 3 september of 1 oktober van 16.00 – 17.00 uur. Aanmelden kan via dit online formulier.

Terug naar agenda

Kan jouw school wel wat (eetbaar) groen gebruiken? (online)

Heuvel, Tilburg, Netherlands