Kan klimaatbeleid de energiecrisis oplossen? (online)

Kan klimaatbeleid de energiecrisis oplossen? (online)

2 september 2022 - 2 september 2022
10:00 - 11:30

  • Organisatie: Klimaatakkoord
  • Kosten: gratis

Een online talkshow over versnelling van beleid, besparen, alternatieve energiebronnen, andere manier om CO2 te reduceren en de rol van Europese CO2-rechten. 

Europa wil snel af van Russisch fossiel. De Europese Commissie wil dat mogelijk maken met Re-power Europe, een plan voor energiebesparing, de productie van schone energie en energievoorziening uit verschillende bronnen. Een versnelling van voornemens uit het EU-klimaatbeleid Fit for 55 én een antwoord op de energiecrisis.

Gaan verduurzaming én leveringszekerheid hand in hand? Poetin knijpt de gastoevoer steeds verder af. Met de winter die dichterbij komt, klinkt de roep luider om meer steenkolen en meer Gronings gas om de huizen warm te houden en de industrie te laten draaien.

Deze online talkshow gaat over manieren om de noodzakelijke CO2-reductie door te zetten en te zorgen dat er genoeg energie beschikbaar is. Hoe snel zijn de plannen uit Re-power Europe effectief? Wat gaan we daar in Nederland van merken? Hoe komen we de winter door zonder de CO2-uitstoot te vergroten? Hoeveel Russisch fossiel kunnen we de komende jaren inruilen voor CO2-vrije energie?

Om te registreren voor deze webinar, ga naar deze site voor de aanmeldknop.

Terug naar agenda

Kan klimaatbeleid de energiecrisis oplossen? (online)

Heuvel, Tilburg, Netherlands