Kinder doe middag (Geldrop)

Kinder doe middag (Geldrop)

13 oktober 2019
13:00 - 16:00

Lekker actief de natuur onderzoeken, knutselen, je laten schminken en nog meer fijne dingen biedt IVN Geldrop aan tijdens de Kinder-doe-middag in en om natuurinformatiecentrum De Paardestal, in het Kasteelpark te Geldrop.

Kabouterbos
Tussen het kasteel en natuurinformatiecentrum De Paardestal is een klein kabouterbos. Op die mooie plek kunnen kinderen zelf bezig zijn en een boel ontdekken over de natuur. De schminkkabouters gaan peuters en kleuters mooi opmaken. Als een prachtige vlinder kunnen ze dan in het kasteelpark het kabouterpad lopen: een kleine speurtocht met opdrachten. Bij slecht weer is de Kinder-doe-middag alleen binnen in het koetshuis van De Paardestal.

Natuurlab en uilenballen
Er zijn natuurmaterialen om mee te knutselen en ook zijn er puzzels. Voor jonge onderzoekers liggen uilenballen klaar om uit te pluizen: wat zit er allemaal tussen die grijze haren? In de bakken met aarde kruipen bodemdiertjes. Bekijk je die kleine wriemelaars onder een microscoop, dan zul je versteld staan. En wie zich nog meer wil verwonderen… in het natuurlaboratorium vinden ieder uur demonstraties plaats.

Tentoonstelling
Vaders en moeders, opa’s en oma’s kunnen tegelijkertijd in de naastgelegen ruimte een kijkje nemen bij de expositie over het leven in en om de eik. De tentoonstelling is iedere zondagmiddag tot eind oktober open tussen 14 en 17 uur en de toegang is gratis.

Terug naar agenda

Kinder doe middag (Geldrop)

Mierloseweg 1, Geldrop, Netherlands