Kinder Natuurpuzzeltocht (Beers)

Kinder Natuurpuzzeltocht (Beers)

24 juli 2022 - 24 juli 2022
10:00 - 12:00

  • Organisatie: IVN Cuijk De Groene Overlaat
  • Kosten: gratis

Wil jij ook meer weten over het leven op de boerderij en de natuur daar omheen?

IVN De Groene Overlaat organiseert op zondag 24 juli speciaal voor kinderen en eventueel hun (groot)ouders een activiteit in de vorm van een puzzeltocht om hiermee kennis te maken. Kampeerboerderij De Tienmorgen in Beers is een geschikte plek voor kinderen om zich geheel in te leven in wat zich daar allemaal afspeelt.

IVN-natuurgidsen hebben een tocht over smalle paadjes en langs water uitgezet die de kinderen samen met hun begeleiders gaan lopen. Ze krijgen opdrachtjes mee die ze onderweg op moeten lossen. Om alles extra goed te kunnen bekijken krijgen ze een loep en een loeppotje mee. Op een afstandje kun je ook een grote dassenburcht zien waar dassen in wonen.

Aan het eind van de tocht lever je de antwoorden in en gaan de IVN-natuurgidsen dit bekijken en met jullie nabespreken. De kinderen kunnen daarna nog lekker op de boerderij tussen de dieren spelen.

Deelname aan de excursie is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Aanmelden vooraf is verplicht. Dat kan tot en met donderdag 21 juli op emailadres: natuurwandelingen@ivncuijk.nl. Nog vragen? Stel ze op hetzelfde mailadres of aan Miep Kuppen, 06-2253 9994.

Terug naar agenda

Kinder Natuurpuzzeltocht (Beers)

Broekkant 11, 5437 ND Beers, Netherlands