Kinderen: handen uit de mouwen en hakken maar! (Heeze Leende)

Kinderen: handen uit de mouwen en hakken maar! (Heeze Leende)

8 maart 2020
10:00 - 12:30

  • Organisatie: IVN Heeze Leende
  • Kosten: gratis

De kinderen mogen de heide weer schoon maken i.s.m. de werkers van de Natuurwerkgroep van IVN Heeze-Leende. Op zondag 8 maart wordt weer de hulp van alle kinderen gevraagd om boompjes uit te gaan trekken op de Strabrechtse heide.

De Strabrechtse heide is een groot natuurgebied. Er leven veel kikkers, speciale mieren, vlinders, vogels en konijnen. Vooral de kikkers en vlinders vinden het fijn als er weinig bomen zijn. Want dan kan de zon tot aan de grond komen en kunnen ook de kikkers, kikkervisjes en rupsen lekker warm worden en goed groeien. Daarom wordt de heide weer schoongemaakt. Maar daar zijn wel spierballen voor nodig, vergeet niet om die mee te nemen! Sterke vaders, moeders, opa’s, oma’s en vrienden mogen ook meedoen. De werkers van de Natuurgroep van IVN Heeze-Leende zullen helpen zodat alles veilig gebeurt.

Vanaf 7 jaar mag je meedoen, maar wel graag vooraf aanmelden. Voor aanmelden en voor vragen kun je terecht bij Weena Oskamp-Rantong tel. 06 5470 5501 of via de mail kinderactiviteiten@ivnheezeleende.nl.

Verzamelen is om 09.50 uur bij de picknicktafel (fietsknooppunt 65). Deze is aan het eind van de weg vanaf het Strabrechtplein naar de heide. Omdat daar een beperkte parkeerruimte is, kun je ook de auto parkeren op de parkeerplaats van Staatsbosbeheer (Natuurpoort de Plaetse). Vanaf die parkeerplaats is het 15 minuten lopen naar de picknicktafel. Als je op de fiets komt dan volg je vanaf knooppunt 12 (Strabrecht) de weg naar de hei.

Deelname is gratis, maar een bijdrage zou fijn zijn. IVN zorgt voor iets te drinken en ook wat lekkers!

Terug naar agenda

Kinderen: handen uit de mouwen en hakken maar! (Heeze Leende)

Strabrechtplein, 5591 HE Heeze, Netherlands