Kindermiddag ‘voedselbosboer’ (Bergen op Zoom)

Kindermiddag 'voedselbosboer' (Bergen op Zoom)

27 november 2019
14:00 - 16:00

Kinderactiviteit Bezoekerscentrum de Kraaijenberg
Het voedselbos op de Kraaijenberg is nog maar net aangelegd en gaat binnenkort zorgen voor de appels waar we appeltaart van willen maken, of juist kruiden om in onze salade te doen. Het is een natuurlijke plek met allemaal bomen en struiken waar iets eetbaars aan groeit! En niet alleen voor ons want konijnen, vogels, reeën en muizen zijn ook gek op kruiden, nootjes en fruit.

De boswachter kan wel wat hulp gebruiken in zijn voedselbos. Wees maar niet bang want onkruid is welkom en mag vrij groeien. We willen naast fruit, kruiden, noten en bladeren ook paddenstoelen laten groeien. Daarom gaan we, als alles mee zit, boomstammetjes ‘enten’ met paddenstoelenstof waardoor er lekkere paddenstoelen op gaan groeien. Je komt alles te weten van paddenstoelen op hout en neemt je eigen stammetje mee naar huis voor in de tuin. Ook leer je om die zo goed mogelijk te verzorgen!

Kom deze middag meehelpen in het voedselbos en leer, voel en proef. Aanmelden (klik hier) verplicht in verband met maximaal aantal personen.

Kosten: € 2,- per persoon (gratis voor beschermers van Brabants Landschap en leden van IVN).

Terug naar agenda

Kindermiddag ‘voedselbosboer’ (Bergen op Zoom)

Bezoekerscentrum de Kraaijenberg, Fianestraat 21, Bergen op Zoom, Netherlands