Landelijke Natuurwerkdag 2019

Landelijke Natuurwerkdag 2019

2 november 2019

Samen buiten aan de slag voor de wilde bij, vlinder, zandhagedis of de ijsvogel op de Natuurwerkdag!

Maak zaterdag 2 november broeihopen voor de ringslangen, vogelwanden voor de ijsvogels of plant bloembollen voor de bijen. Het is leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen!

Kijk hier voor alle locaties waar in Brabant de handen uit de mouwen kan worden gestoken. Er zijn diverse locaties die ook geschikt zijn voor kinderen.

Bijvoorbeeld in het Leenderbos: zagen van jonge berken, Amerikaanse Vogelkers en vooral dennen ten behoeve van het behoud van de hei en het opknappen van houtwallen. Voor de kinderen worden er diverse activiteiten georganiseerd deze dag, zoals hutten bouwen.

Of bijvoorbeeld in de Moerputten in Den Bosch: leefgebied van zeldzame planten en dieren zoals de modderkruiper, grote pimpernel en het pimpernelblauwtje. Je kunt zelf wilgen knotten zodat de steenuil zijn broedplekken behoud of bomen snoeien langs de 130 jaar oude spoordijk. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen mee op Moerasexpeditie en onder meer zelf waterdieren scheppen, een moerasparfum en/of herfst schilderij maken of moerasvogels spotten.

Wil je zelf iets organiseren? Leuk! Kijk hier voor meer informatie.

Terug naar agenda

Landelijke Natuurwerkdag 2019

Sint Benedictuslaan, Leende, Netherlands