Lezing: Barre tijden voor de biodiversiteit (Tilburg) – GEANNULEERD

Lezing: Barre tijden voor de biodiversiteit (Tilburg) - GEANNULEERD

12 maart 2020
20:00 - 22:30

  • Organisatie: Science Café ism Academic Forum Tilburg University
  • Kosten: 3 euro

Het Science Café Tilburg heeft besloten om de lezing van donderdag 12 maart niet door te laten gaan, conform de richtlijnen met betrekking tot het coronavirus.

In de afgelopen decennia is de biodiversiteit in Nederland dramatisch afgenomen. Denk maar aan de grote teruggang van het aantal insecten. Wereldwijd zijn de cijfers nog verontrustender: niet eerder in de geschiedenis van de mens werden zoveel soorten planten en dieren met uitsterven bedreigd. Dit komt mede door ons landgebruik en dan met name de intensieve landbouw. Inmiddels lijkt het besef langzaam door te dringen dat onze voedselproductie anders moet.
Kunnen we het tij nog keren? En hoe moet een nieuwe landbouw eruitzien die zich in harmonie met de natuur kan ontwikkelen?

In de lezing in het Science Café spreekt Frank Berendse (Universiteit Wageningen) over dit zeer actuele onderwerp. Berendse is emiritus hoogleraar in de plantenecologie en natuurbeheer en bij uitstek deskundig op het terrein van de biodiversiteit. Huismuzikant WiWa zorgt voor een toepasselijk lied en Ward Deckers leidt de avond in goede banen.

Tijd: 20.00u (zaal open 19:30), vol=vol
Locatie: Paradox (Telegraafstraat 62) Tilburg
Entree: €3,=. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de Paradox-site of op de avond zelf aan de kassa.

Terug naar agenda

Lezing: Barre tijden voor de biodiversiteit (Tilburg) – GEANNULEERD

Telegraafstraat 62, 5038 BM Tilburg, Netherlands