Lezing: Boerenlandvogeltour

Lezing: Boerenlandvogeltour

21 november 2019
20:00 - 22:00

Vroeger wemelde het boerenland van de vogels. Helaas is het landschap zo veranderd dat veel vogelsoorten het steeds moeilijker krijgen. Gelukkig zijn er veel vrijwilligers die zich inzetten voor de bescherming van de boerenlandvogels. Ze zoeken bijvoorbeeld de nesten op, zorgen voor bescherming, overleggen met boeren en buitenlui, hangen nestkasten op, onderhouden het landschap, doen vogeltellingen en nog veel meer! En met succes, want zonder de hulp van deze vrijwilligers zouden vogels als grutto, patrijs, steenuil en huismus nauwelijks overlevingskansen hebben.

Tijdens deze boerenlandvogeltour zal Marco Renes, werkzaam bij het Brabants Landschap, alles over het wel en wee van vogels in het boerenland vertellen. Hij hoopt deze avond niet alleen het publiek enthousiast te krijgen over vogels in het boerenland maar hij zou het ook erg leuk vinden als er zich nieuwe vrijwilligers aanmelden.

De lezing begint om 20.00 uur (zaal open 19.45 uur) in de Groenhoeve. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld.

Terug naar agenda

Lezing: Boerenlandvogeltour

Artillerieweg 3, 5403 PB Uden, Netherlands