Lezing: Darwin in de stad (Tilburg)

Lezing: Darwin in de stad (Tilburg)

14 januari 2020
20:00 - 22:00

Sinds vier jaar bundelen Natuurmuseum Brabant, KNNV Tilburg, IVN Tilburg en Astronomische Vereniging Wega Tilburg hun krachten in een reeks boeiende en afwisselende lezingen. Dinsdag 14 januari is het thema: Darwin in de stad.

In de toekomst leeft driekwart van de mensheid in de stad en gaat verstedelijkte omgeving steeds meer ruimte innemen. Dus waar gaat de natuur dan naar toe? Naar de stad, laat Menno Schilthuizen zien. Stadsdieren worden brutaler en vindingrijker, stadsduiven ontwikkelen een detox-verenkleed, onkruid op straat krijgt een heel eigen type zaden. Dankzij evolutionaire aanpassingen die zich voltrekken met snelheden waar Darwin niet van had durven dromen, raken mens en stadsnatuur steeds beter op elkaar ingespeeld. Er wordt een nieuw hoofdstuk in de evolutie van het leven op aarde ingeluid waarin -helaas- veel biodiversiteit verdwijnt, maar ook veel nieuwe dier- en plantensoorten het licht zullen zien.

Het museumcafé is open vanaf 19.30 uur, de lezing start om 20.00 uur. Locatie: museumtheater op de 1e verdieping van het museum (Spoorlaan 434).

Terug naar agenda

Lezing: Darwin in de stad (Tilburg)

Spoorlaan 434, Tilburg, Netherlands