Lezing De Kaaistoep: 25 jaar onderzoek, onderzoekers en biodiversiteit (Tilburg) – GEANNULEERD

Lezing De Kaaistoep: 25 jaar onderzoek, onderzoekers en biodiversiteit (Tilburg) - GEANNULEERD

14 april 2020
20:00 - 22:00

Alle bijeenkomsten, ook met minder dan honderd mensen, worden tot en met 1 juni afgelast.

Sinds vier jaar bundelen Natuurmuseum Brabant, KNNV Tilburg, IVN Tilburg en Astronomische Vereniging Wega Tilburg hun krachten in een reeks boeiende en afwisselende lezingen. Alle verenigingen organiseren sprekers uit hun vakgebied, het museum biedt een passende plek.

Op 14 april wordt de lezing verzorgd door de KNNV, over de Kaaistoep. De Kaaistoep in het zuidwesten van Tilburg is het meest onderzochte natuurgebied van Nederland! In 1994 kwam het in ontwikkeling als natuurgebied, een jaar later werd de KNNV-afdeling Tilburg er actief.  Vijfentwintig jaar onderzoek door tientallen KNNV-leden levert een schat aan informatie op. Van eencelligen tot zoogdieren en alles ertussen: het wordt allemaal in kaart gebracht. De onderzoekers kijken met name naar de gevolgen van de ingrepen en naar de biodiversiteit. Regelmatig verschijnen er publicaties in tijdschriften: zo heeft het insectenonderzoek in De Kaaistoep landelijke faam verworven. Paul van Wielink, één van de grote motoren, vertelt op zijn meeslepende wijze over het onderzoek en de ontwikkelingen.

Locatie: museumtheater op de 1e verdieping van het natuurmuseum (Spoorlaan 434). Het museumcafé is open vanaf 19.30 uur, de lezing start om 20.00 uur.

Terug naar agenda

Lezing De Kaaistoep: 25 jaar onderzoek, onderzoekers en biodiversiteit (Tilburg) – GEANNULEERD

Spoorlaan 434, 5038 CH Tilburg, Netherlands