GEANNULEERD / Lezing: invloed droogte op waterleven (Bergeijk)

GEANNULEERD / Lezing: invloed droogte op waterleven (Bergeijk)

20 januari 2022 - 20 januari 2022
20:00 - 22:00

  • Organisatie: IVN Bergeijk-Eersel
  • Kosten: 5 euro (IVN-leden gratis)

**Het bestuur heeft vanwege de huidige Coronamaatregelen moeten besluiten om de lezing van donderdag 20 januari 2022 te annuleren. Er wordt nog bekeken of de lezing in een later stadium kan worden georganiseerd.**

De droogte van de laatste jaren heeft grote gevolgen voor planten en dieren. Natuurgids en voormalig waterschapsbestuurder Plonie van Campen geeft hierover op 20 januari 2022 een lezing bij IVN Bergeijk-Eersel. Niet-leden zijn ook welkom.

Klimaatomstandigheden hebben grote invloed op het waterleven. Zo heeft de droogte van afgelopen jaren niet alleen een slechte invloed op de waterhoeveelheid, maar ook op de waterkwaliteit van al onze open wateren. Veel planten en dieren kunnen zich wel tijdelijk aanpassen aan de droogte en hitte. Hoe doen ze dat en hoe lang houden ze dit vol?

Plonie bespreekt ook de belangrijkste factoren die ons watersysteem beïnvloeden. Hoe wordt het beschikbare water verdeeld, als er een tekort aan water ontstaat? Wat kunnen de waterbeheerders doen en wat kunnen we zelf doen om water langer vast te houden?

Meer informatie: Hans van Nunen 06-2744 3884, mail info.ivnbe@gmail.com of kijk op www.ivn.nl/bergeijk-eersel.

Aanmelden vóór woensdag 21 januari per mail naar info.ivnbe@gmail.com. Kijk vooraf altijd op hun website naar het laatste nieuws vanwege de coronamaatregelen.

Terug naar agenda

GEANNULEERD / Lezing: invloed droogte op waterleven (Bergeijk)

Terlostraat 4, Bergeijk, Netherlands