Lezing: invloed droogte op waterleven (Bergeijk) – AFGELAST

Lezing: invloed droogte op waterleven (Bergeijk) - AFGELAST

24 maart 2020
20:00 - 22:00

  • Organisatie: IVN Bergeijk-Eersel
  • Kosten: niet-IVN-leden 5 euro

Afgelast wegens coronavirus.

De droogte van de laatste twee jaar heeft grote gevolgen voor planten en dieren. Natuurgids en voormalig waterschapsbestuurder Plonie van Campen en geeft hierover op 24 maart een lezing bij IVN Bergeijk-Eersel.

Klimaatomstandigheden hebben grote invloed op het waterleven. Zo heeft de droogte van afgelopen jaren niet alleen een slechte invloed op de waterhoeveelheid, maar ook op de waterkwaliteit van al onze open wateren. Hoe overleven kikkers, libellen en bijvoorbeeld watervlooien in een periode met veel te weinig neerslag? Veel planten en dieren kunnen zich tijdelijk aanpassen aan de droogte en hitte. Hoe doen ze dat en hoe lang houden ze dit vol?

We hebben in Brabant veel watertypen, zoals beken, kanalen, vennen, poelen en sloten. Geen twee watermilieus zijn gelijk. De ontstaansgeschiedenis, klimaatomstandigheden, bodemstructuur en stroomsnelheid bepalen in grote mate hun karakter. Plonie van Campen bespreekt de belangrijkste factoren die ons watersysteem beïnvloeden. Hoe wordt het beschikbare water verdeeld, als er een tekort aan water ontstaat? Wat kunnen de waterbeheerders doen en wat kunnen we zelf doen om water langer vast te houden?

Informatie over deze lezing: Hans van Nunen 06-2744 3884 of mail info.ivnbe@gmail.com.

Terug naar agenda

Lezing: invloed droogte op waterleven (Bergeijk) – AFGELAST

Terlostraat 4, 5571 KW Bergeijk, Netherlands