Lezing met fietsexcursie: Dood doet leven (Leende) – GEANNULEERD

Lezing met fietsexcursie: Dood doet leven (Leende) - GEANNULEERD

29 maart 2020
10:00 - 12:30

  • Organisatie: Brabants Landschap e.a.

Deze activiteit is geannuleerd.

Brabants Landschap, Staatsbosbeheer en ARK Natuurontwikkeling organiseren gezamenlijk een lezing met aansluitend een fietsexcursie over ‘Dood doet leven’.

Een dood dier is een bron van voedsel voor allerlei diersoorten. Aaseters zoals roofvogels, raven, vossen maar ook diverse keversoorten doen er hun voordeel mee, die op hun beurt weer veel vogels aantrekken. Op deze manier doet de dood ook weer leven en is de kringloop weer rond.

Staatsbosbeheer en Brabants Landschap hebben samen met ARK Natuurontwikkeling en Stichting Afhandeling & Monitoring Fauna-Aanrijdingen (SAMF) het initiatief genomen om aangereden wild terug te leggen in de natuur in plaats van deze af te voeren. Er zijn twee locaties, in het Leenderbos en op Valkenhorst, waar de dode dieren door de boswachters neergelegd worden. Tijdens de excursie worden beide locaties bezocht.

Het programma zondag start met een lezing van ongeveer een half uur. Vervolgens een fietsexcursies van ongeveer 10 kilometer (ca. 1,5 uur). Neem uw eigen fiets mee!

Startlocatie: Manege Molenberg, Valkenswaardseweg 29c in Leende.

Aanmelden verplicht via deze site van Brabants Landschap.

Meer informatie leest u ook op www.dooddoetleven.nl.

Terug naar agenda

Lezing met fietsexcursie: Dood doet leven (Leende) – GEANNULEERD

Valkenswaardseweg 29C, 5595 XB Leende, Netherlands