Lezing over wilde bijen (Hilvarenbeek)

Lezing over wilde bijen (Hilvarenbeek)

14 oktober 2021 - 14 oktober 2021
20:00 - 22:00

Donderdag 14 oktober organiseert Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek e.o. (VNMH) een lezing over wilde bijen. Deze lezing zal gegeven worden door Pieter van Breugel.

In ons land komen naast de bekende honingbij, meer dan driehonderd soorten bijen voor. We noemen ze wilde bijen, omdat ze hier inheems zijn, dus ‘in het wild’ voorko­men. De ruim twintig soorten hommels rekenen we ook tot onze wilde bijen. Zij vormen volken met vele dieren in één nest. De meeste inheemse bijen doen echter alles alleen en heten daarom solitaire bijen. Omdat ze ons niet steken en dus niet lastig zijn, zijn ze onbekend.

Pieter van Breugel uit Veghel houdt zich al jaren bezig met het bestuderen van deze dieren en het aanbieden van nestgelegenheid en is auteur van enkele boeken over wilde bijen. Uit zijn eigen ervaring puttend en aan de hand van werkelijk unieke opnames, zal hij u een wonderlij­ke insectenwereld voortoveren, die u onmiddellijk zal verleiden om in uw eigen omgeving meer en beter te gaan kijken.

Deelname voor leden is gratis, niet-leden mogen een vrijwillige bijdrage geven.

Terug naar agenda

Lezing over wilde bijen (Hilvarenbeek)

De Flierefluiter Hilvarenbeek, Groot Loo 8, Hilvarenbeek, Netherlands