Lezing: Waterbeheer in tijden van droogte (Velp, N-Br)

Lezing: Waterbeheer in tijden van droogte (Velp, N-Br)

11 februari 2020
20:00 - 22:00

Op dinsdag 11 februari organiseert IVN Grave een lezing over het watersysteem rondom Grave en in het Raamdal (ook wel de Verborgen Raamvallei genoemd), in samenwerking met Waterschap Aa en Maas. De lezing vindt plaats in het Buitenhuis aan de Beukenlaan 8 in Velp, Brabant (bij de kinderboerderij, achter de brede school) en begint om 20.00 uur (tot ongeveer 22.00 uur).

Aansluitend aan deze lezing organiseert IVN Grave een wandeling door het Raamdal, (op zondag 16 februari) samen met medewerkers van het Waterschap Aa en Maas, om de concrete plannen toe te lichten.

Jos Kruit, droogtecoördinator bij waterschap Aa en Maas, zal belangstellenden meenemen in de droogte van 2018 en 2019. Hierbij zal hij inzomen op het watersysteem met specifieke aandacht voor het grondwater en de maatregelen die mogelijk zijn om de droogte te bestrijden. Daarnaast zal Jan Derks, adviseur watersysteem, uitleg geven over de werking van het huidige watersysteem rondom Grave en de toekomstige ontwikkelingen van o.a. de Lage Raam in de Verborgen Raamvallei.

Terug naar agenda

Lezing: Waterbeheer in tijden van droogte (Velp, N-Br)

Beukenlaan 8, 5363 RA Velp, Netherlands