Midzomeravond wandeling; Kilsdonkse Molen in Heeswijk- Dinther

Midzomeravond wandeling; Kilsdonkse Molen in Heeswijk- Dinther

21 juni 2024 - 21 juni 2024
19:30 - 21:00

  • Organisatie: IVN Bernheze
  • Kosten: gratis

Op vrijdagavond 21 juni, de langste avond van het jaar, kun je meewandelen in de omgeving van de Kilsdonkse molen. Ga onder leiding van ervaren natuurgidsen van IVN Bernheze op ontdekkingstocht langs waterloop de Aa, de molenbeek richting Landgoed Zwanenburg en met het voetveer.

De gidsen nemen je graag mee in het historische verhaal maar staan ook stil bij de natuur die zeker op deze midzomeravond zal verwonderen.

Op de plaats waar de Kilsdonkse molen werd gebouwd vertakte de Aa zich in een Noordelijke en zuidelijke arm waardoor de molen als het ware op een eilandje stond. Door de eeuwen heeft de Kilsdonkse molen diverse perioden gekend van glorie naar vergankelijkheid en wederopbouw. Maar ook de natuur, de waterloop en het landschap kent vele ontwikkelingen. Het is een prachtig stukje natuur en historie op een bijzonder plek.

Doordat je wandelt in de avond met de ondergaande zon zul je de natuur anders beleven. Hopelijk zien we de bever die hier ook woont, en andere avond- en nachtdieren.

De wandeling is gratis en een vrijwillige bijdrage, voor IVN Bernheze, wordt op prijs gesteld. Startlocatie is de Kilsdonkse Molen, Kilsdonkseweg 4-6 te Heeswijk Dinther.

Terug naar agenda

Midzomeravond wandeling; Kilsdonkse Molen in Heeswijk- Dinther

Kilsdonkseweg 4-6, Heeswijk Dinther, Netherlands