Milieucafé Tilburg

Milieucafé Tilburg

18 januari 2024 - 18 januari 2024
20:30 - 22:30

  • Organisatie: Milieucafé Tilburg
  • Kosten: 3 euro

Het eerste Milieucafé van 2024 is op donderdag 18 januari in Paradox.

Dit keer worden de gevolgen van de aanhoudende regenval deze winter besproken. Te gast zijn Erik de Ridder, dijkgraaf van waterschap De Dommel en boswachter Irma de Potter van Natuurmonumenten.

Tevens: vrijwel alle dieren uit de top van de voedselketen zijn verdwenen uit Nederland. Soms moet er een handje worden geholpen, zoals bij de bever. Dankzij het werk van Ark natuurontwikkeling, de waterschappen en Rijkswaterstaat. Ecoloog Freek van Gestel komt erover vertellen.

Nathalie Bergen, verbonden aan de Stichting Stadsbomen Tilburg, houdt een Pecha Kucha over precies dat: de vele bomen in de stad.

Sponsor Jan van den Broek maakt al jaren werk van biologische voeding op bioboerderij ’t Schop. Zijn koeien doen bij Hilvarenbeek aan natuurbeheer. Jan verzorgt donderdag de hapjes in Paradox en hij vertelt ook wat er bijzonder aan is.

Verder gaat het over een vuurwerkverbod met de jaarwisseling in Tilburg.

En muziekscout Frans de Laat* komt vertellen over de vele muziek die hij in het Milieucafé mocht brengen. Milieucafé Tilburg viert namelijk de 100ste artiest van de Rockacademie (dit keer is dat het jonge talent Tessa Meester).

*Al ruim 20 jaar is Frans de Laat muziekprogrammeur van het Tilburgse Milieucafé. Daarnaast was hij ook vrijwilliger van de Brabantse Milieufederatie. Vanwege het 50-jarig bestaan van de BMF is hij gedoken in de muziek van de afgelopen halve eeuw over natuur, milieu en met name het klimaatprobleem. Dit resulteerde in een lijst van songs uit deze hele periode:

BELUISTER OP SPOTIFY

Terug naar agenda

Milieucafé Tilburg

paradox Tilburg, Telegraafstraat, Tilburg, Netherlands