Milieucafé Tilburg: Voedsel, droogte en het succes van de beekprik

Milieucafé Tilburg: Voedsel, droogte en het succes van de beekprik

28 november 2019
20:30 - 22:30

Talkshow over leefbaarheid en duurzaamheid
Vijf keer per jaar presenteert Milieucafé Tilburg een sprankelend, spraakmakend programma over natuur en milieu. Bovenop de actualiteit en niet bang om controversiële onderwerpen aan te snijden, weet het Milieucafé Tilburg te informeren, te confronteren en bovenal te inspireren.

Voedselverspilling
Eerder besteedde het Milieucafé al aandacht aan manieren om voedselverspilling tegen te gaan. Nu wordt op 28 november, op de dag van het laatste Milieucafé dit jaar, een manifest aangeboden door een nieuwe organisatie: 013 Food. Diverse partijen werken hierin samen die bezig zijn met duurzame en gezonde voeding. Initiatiefnemer Pieter Bon en foodblogger Anne de Graaf komen vertellen over achtergronden en bedoeling.

Uitdaging droogte
Dat 2018 een extreem droog jaar was, zijn veel mensen al weer vergeten. De natuur echter niet. Hoewel er best wat regen is gevallen in 2019, is de natuur nog steeds erg droog. De achterstand wordt maar niet ingelopen. Peter Voorn van Natuurmonumenten vertelt over de gevolgen voor de natuur. En de nieuwe dijkgraaf van waterschap De Dommel, oud-wethouder Erik de Ridder, zet uiteen hoe het waterschap omgaat met deze nieuwe uitdaging.

Fietsvragen
Wethouder Mario Jacobs gaat in op het fietsbeleid van de gemeente. Hoe gaat men om met bekende en onbekende knelpunten, en komt er ooit een einde aan die werkzaamheden in de binnenstad?

Beekprik
Verder is er aandacht voor de beekprik. Een tamelijk onooglijk wezen dat uitgestorven was in de Brabantse beken. Maar in 2014 begon een herintroductieprogramma dat dit jaar werd afgesloten – met succes. De beekprik is terug in de Reusel. Frans Spikmans van Ravon weet er alles van.

Muziek
De muziek komt van Grammylou. Opgericht in 2012 door Monica Knaapen en Ralph Schraven, speelt men gruizige en welluidende Amerikaanse rootsmuziek. Vorig jaar kwam hun eerste EP uit onder de titel EP1. En de vertrouwde afsluiting door het Environmental Lounge Cafe wordt niet de enige verrassing van de avond.

Paradox (Telegraafstraat 62 Tilburg) 20:30 uur; zaal open 19:30 uur.

Er wordt nog druk gesleuteld aan het programma en onderwerpen zijn dan ook onder voorbehoud.

Terug naar agenda

Milieucafé Tilburg: Voedsel, droogte en het succes van de beekprik

paradox Tilburg, Telegraafstraat, Tilburg, Netherlands