Milieucafé Tilburg

Milieucafé Tilburg

30 september 2021 - 30 september 2021
20:00 - 22:00

  • Kosten: gratis

Op de laatste donderdag van deze maand is het publiek weer welkom in het milieucafé in Paradox. De toegang is gratis.

Programma van 30 september (zaal open 20:00u):

Mestfabriek Tilburg
De provincie heeft vergunning verleend voor de bouw van een mestfabriek op de Spinder (bij Tilburg Noord). De bewoners zijn niet blij en vrezen stankoverlast. Het gemeentebestuur van Tilburg is ook tegenstander en dat is opmerkelijk. Meer dan genoeg aanleiding dus om vragen te stellen. Dat gebeurt aan Harrie Meeuwesen (voorzitter van de Wijkraad Noord); Geert Verstegen (voorzitter van het Brabants Burgerplatform en oud-medewerker BMF); verantwoordelijk wethouder Oscar Dusschooten, en aan het publiek natuurlijk.

Stuifzand in de lift
In de Loonse en Drunense Duinen is de laatste jaren hard gewerkt aan natuurherstel. Meer concreet is de vraag of het stuifzand er nu ook op vooruitgegaan is. Toine Cooymans van Natuurmonumenten weet daar alles van.

Muziek en meer
Mick Stender is een ambiteuze jonge rocker die met Amerikaanse inspiratie en energie, muziek maakt die ook wel doet denken aan Danny Vera. Eind mei kwam zijn eerste EP uit, Let’s Rock ’n Roll Again.

Emmy & Annie
En verder hebben de vrouwelijke verslaggevers van het Milieucafé weer een jonge duurzame Tilburger opgespoord. En de laatste ronde is traditioneel voor het Environmental Lounge Cafe.

Voorzet verkiezingen
De gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 16 maart komen alweer dichtbij en na de pauze wordt bij wijze van aftrap een kort en flitsend debat tussen Tilburgse fracties georganiseerd.

Terug naar agenda

Milieucafé Tilburg

paradox Tilburg, Telegraafstraat 62, Tilburg, Netherlands