Mollentelling (landelijk)

Mollentelling (landelijk)

13 februari 2021 - 21 februari 2021
07:00 - 19:00

  • Organisatie: Zoogdiervereniging e.a.
  • Kosten: gratis

Van 13 t/m 21 februari 2021 vindt weer de Mollentelling plaats! Onder andere de Zoogdiervereniging, Waarneming.nl en de Jaarrond Tuintelling roepen iedereen op om te zoeken naar mollen(sporen) en deze waarnemingen door te geven via het speciale mollenmeldpunt of via de Jaarrond Tuintelling. Doe jij ook mee?

Net als de voorgaande jaren is het doel van de telling om in kaart te brengen waar in Nederland molshopen worden gezien. Omdat je zelden (levende) mollen ziet en omdat we niet weten hoeveel molshopen één mol maakt, is het moeilijk om iets te kunnen zeggen over aantallen. Door de mollensporen, zoals molshopen, te tellen krijgen we echter wel een beter beeld van de verspreiding van de soort.

De Mollentelling gaat van start op zaterdag 13 februari en loopt dit jaar de hele week door, in plaats van een weekend; vanwege de omstandigheden met hoog water en de laag sneeuw die Nederland bedekt, is namelijk besloten om de telling dit jaar te verlengen. Deze weersomstandigheden maken het bovendien extra interessant om te letten op mollen in de stedelijke gebieden.

De verzamelde data wordt opgenomen in de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF).

De Mollentelling wordt mede mogelijk gemaakt door de NDFF en BIJ12.

Terug naar agenda

Mollentelling (landelijk)

Spoorlaan 434, Tilburg, Netherlands