Nationale Bijentelling 2020

Nationale Bijentelling 2020

18 april 2020 - 19 april 2020
07:00 - 23:00

Doe mee met 3e Nationale Bijentelling van Nederland Zoemt! Door heel Nederland worden bijen geteld in eigen tuin, het park of op het schoolplein.
De gegevens worden opgeslagen in het landelijke databestand van bijen. Daarin wordt bijgehouden waar welke soorten voorkomen, informatie die belangrijk is bij het beschermen van bijen. Met de tuintelling komen we te weten welke soorten veel in tuinen voorkomen. Door de telling de komende jaren te herhalen weten we welke soorten voor- of achteruit gaan in aantal.
En als we meer weten over bijen, kunnen we de bij beter helpen. En dat is hard nodig, want van de 358 soorten wilde bijen in Nederland zijn er 188 bedreigd. Ook voor ons heeft dit grote gevolgen, want 80% van de eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving.

Benieuwd naar de resultaten van afgelopen jaar? Of wil je je aanmelden om mee te doen? Ga naar de website.

Op de website staat ook het telformulier en een handig bijengidsje dat je kunt downloaden.

En we hopen natuurlijk dat deelnemers door de Bijentelling enthousiast worden en zelf ook meer willen doen om Nederland meer te laten zoemen. Je kunt de wilde bij helpen door een bijenhotel in je tuin te plaatsen en bloemen en planten te zaaien waar bijen gek op zijn.

Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu, mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, met als doel het structureel vergroten van voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland. De Natuur en Milieufederaties zijn partner van Nederland Zoemt.

Terug naar agenda

Nationale Bijentelling 2020

Spoorlaan 434, 5038 CH Tilburg, Netherlands