Nationale Bijentelling 2024

Nationale Bijentelling 2024

15 april 2024 - 24 april 2024
07:00 - 20:00

  • Organisatie: Naturalis Biodiversity Center e.a.
  • Kosten: gratis

Wil je ook je steentje bijdragen aan de bescherming van de wilde bij? Doe mee aan de Nationale Bijentelling in de periode 15 t/m 24 april.

Meedoen is makkelijk, ook als je niet zoveel van bijen weet. Er is een bijengidsje waarmee iedereen de zestien verschillende soorten wilde bijen, hommels en zweefvliegen kan herkennen. Ook kun je oefenen voor de Bijentelling via spelletjes en leuke activiteiten.

  • Tel in de periode 15 t/m 24 april een halfuur de bijen in jouw tuin of op je balkon. Doe dit op een zonnig -of in ieder geval droog- moment.
  • Loop rustig één rondje door je tuin heen en noteer alle soorten en aantallen die je ziet op het telformulier.
  • Uitgeteld? Voer jouw resultaten in op de site van Nationale Bijentelling.

De Nationale Bijentelling is een gezamenlijk project van Naturalis Biodiversity Center, LandschappenNL, en Natuur & Milieu, en wordt mede-georganiseerd door IVN Natuureducatie, EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl, met als doel zoveel mogelijk te weten te komen over de stand van de bijen in ons land. Het geeft inzicht in bijvoorbeeld de verschillen tussen regio’s, of de stedelijke omgeving en het platteland. Zo kunnen we deze nuttige dieren helpen beschermen.

Terug naar agenda

Nationale Bijentelling 2024

Heuvel, Tilburg, Netherlands