Nationale Nachtvlindernacht 2022

Nationale Nachtvlindernacht 2022

1 juli 2022 - 2 juli 2022
21:30 - 23:59

  • Organisatie: De Vlinderstichting

Het weekend van 1 en 2 juli is weer de Nationale Nachtvlindernacht (NaNaNa). Verspreid door het hele land zullen er excursies worden georganiseerd.

Juli is namelijk dé nachtvlindermaand om veel soorten te zien. Er kunnen dan meer dan 700 soorten als vlinder worden waargenomen; 400 soorten macrovlinders en 300 soorten microvlinders!

Wilt u mee op een bestaande excursie? Kijk dan op deze kaart waar in de buurt (openbare) excursies worden aangeboden. Kijk goed naar de datum van de excursie en of opgeven verplicht is. Wilt u zelf een excursie organiseren? Dat kan via het tabblad aanmelden.

Een van de doelen van de Nationale Nachtvlindernacht is het tegelijkertijd verzamelen van nachtvlinderwaarnemingen op heel veel verschillende plekken in het land. Dus: nachtvlinders gezien tijdens de Nationale NachtvlinderNacht? Geef uw waarnemingen door! Bij voorkeur digitaal via Telmee of Waarneming.nl. Als u vaker nachtvlinders wil gaan tellen dan kunt u ook altijd meedoen met het meetnet nachtvlinders met een vaste vlinderval, zoals de LedEmmer.

Terug naar agenda

Nationale Nachtvlindernacht 2022

Spoorlaan 434, Tilburg, Netherlands