Natuurwandeling De Vilt (Beugen)

Natuurwandeling De Vilt (Beugen)

17 november 2019
10:00 - 12:00

Het 140 ha. grote natuurgebied De Vilt is eigendom van Brabants Landschap en ligt in de gemeente Boxmeer tussen de kerkdorpen Beugen en Oeffelt. In deze natuurparel bevinden zich twee grote watergebieden: De Beugense Vilt en de Oeffeltse Vilt. Daaromheen liggen bloemrijke graslanden, moerasgebieden, heggen en bossen.
Het gebied is ontstaan uit een oude Maasmeander. In de periode van 2008 tot 2012 heeft Brabants Landschap het gebied flink onder handen genomen. Doel was het verbeteren van de waterkwaliteit, terugkeer van bijzondere flora en fauna en ontwikkeling als recreatiegebied. De resultaten hiervan zijn duidelijk zichtbaar.

Ga op zondagmorgen 17 november met gidsen van IVN Cuijk mee naar De Vilt op zoek naar de vele watervogels die in dit prachtige natuurgebied thuishoren. De gidsen kunnen er veel over vertellen. Breng een verrekijker mee om ze goed in beeld te krijgen. Heb je geen kijker, dan kan je er ter plekke een lenen.

Ook is er aandacht voor de overgang van herfst naar winter. Hoe bereiden flora en fauna zich voor op de winter die voor de deur staat?

Terug naar agenda

Natuurwandeling De Vilt (Beugen)

Moerbaan, Beugen, Netherlands