Natuurwandeling met volksverhalen (Oss)

Natuurwandeling met volksverhalen (Oss)

15 september 2019
10:00 - 12:00

IVN Oss organiseert een natuurwandeling door de bossen ten zuiden van Oss. Natuurgidsen begeleiden u en onderweg worden korte volksverhalen verteld.

Tijdens het wandelen zal een aantal keren stilgestaan worden. Dan geeft de gids uitleg over wat er op die plek te zien is aan natuur. En er wordt een verhaal verteld dat waar gebeurd is of misschien toch soms ook een beetje minder waar gebeurd. Fantasie speelt hierbij een rol. De verhalen hebben een duidelijke band met de omgeving en met wat er te zien is.
De verhalen zijn gekozen met het oog op de plek waar gewandeld gaat worden. Ze zijn vaak al heel oud en hebben te maken met de sfeer zoals die vroeger daar was. Mensen hadden toen geen verklaring voor bepaalde wonderlijke zaken en creëerden daar verhalen over. In de loop der tijd zijn die steeds spannender geworden en namen ze een loopje met de realiteit.

De wandeling vertrekt vanaf de parkeerplaats bij het Willibrordusputje aan de Willibrordusweg, tegenover ‘Bij Clemens’ in Oss. De tocht is een paar kilometer, het is raadzaam om stevige wandelschoenen aan te doen. Een vrijwillige bijdrage aan het eind van de wandeling mag.

Terug naar agenda

Natuurwandeling met volksverhalen (Oss)

Willibrordusweg, Oss, Netherlands