Natuurwandeling ‘Van nul tot duizend pootjes’ (Oss)

Natuurwandeling ‘Van nul tot duizend pootjes’ (Oss)

25 augustus 2019
10:00 - 12:00

Zondag 25 augustus organiseert IVN Oss een natuurwandeling met speciale aandacht voor insecten en andere beestjes: ‘Van nul tot duizend pootjes’. De wandeling loopt langs het Ossermeer in Oss.

Als de zon maar even doorbreekt kun je veel beestjes zien: vaak kleurrijk en vrolijk fladderend. Maar er zijn er nog meer die niet kunnen vliegen en zich verbergen, onder steen, in een stuk hout of in de grond. Alleen al het verschil in aantal pootjes maakt van deze wereld van kleine beestje een wetenswaardige wonderlijke wereld.
Vlinders vindt iedereen prachtig als die fladderen boven de bloemen in eigen tuin of in bloemrijke graslanden. Bij andere insecten worden we al terughoudender en denken dan aan kriebelende en stekende beestjes. Maar wie zich verdiept in deze wereld komt de prachtigste soorten tegen, waarvan slechts een enkele kan steken of bijten. Maar dat moet je wel weten.

Veel van deze diertjes zijn ook uitstekende opruimers van dode planten en dieren. Natuurgidsen, aangevuld met deskundige leden van de Insecten- en vlinderwerkgroep van IVN Oss, nemen een aantal van die diertjes onder de loep, ook letterlijk, en vertellen over hun levenswijze en bijzonderheden.

Verzamel- en vertrekpunt is op het parkeerplaatsje aan de Macharenseweg bij het Ossermeer.

Terug naar agenda

Natuurwandeling ‘Van nul tot duizend pootjes’ (Oss)

Macharenseweg, Oss, Netherlands