Natuurwerkdag in De Groote Peel (Ospel)

Natuurwerkdag in De Groote Peel (Ospel)

6 november 2021 - 6 november 2021
10:00 - 14:00

  • Organisatie: LandschappenNL/ SBB/ WBdP
  • Kosten: gratis

Op zaterdag 6 november doet Werkgroep Behoud de Peel (WBdP) ook weer mee met de Landelijke Natuurwerkdag. Staatsbosbeheer organiseert deze keer de dag, mede namens WBdP.

Het open Peellandschap begint op diverse plekken weer dicht te groeien. Het is daarom hard nodig om weer eens aan de slag gaan. De werkzaamheden bestaan uit boompjes/struiken verwijderen, hei opschonen, takkenril maken, zagen.
Het is belangrijk om het hoogveenmoeras open te te houden, onder andere om verdamping tegen te gaan. De omgezaagde boompjes worden vervolgens verspreid op hopen door het gebied gelegd, waardoor extra schuilplaats gemaakt wordt voor onder andere vogels.

Behalve nuttig voor de Peel, is het ook gewoon heel gezellig om met een leuke groep mensen samen lekker buiten bezig te zijn.

Opgeven kan op de site van de natuurwerkdag: www.natuurwerkdag.nl, specifiek voor deze klus kijk hier. De klus is ook geschikt voor kinderen. Koffie, thee en lunch wordt door SBB verzorgd.

Verzamelplek: parkeerplaats bij Bezoekerscentrum ‘Buitencentrum De Pelen’ van SBB, Moostdijk 15 in Ospeldijk. Van daaruit wordt naar de werkplek toegelopen.

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL, waar Brabants Landschap onder valt.

Terug naar agenda

Natuurwerkdag in De Groote Peel (Ospel)

Moostdijk 15, Ospel, Netherlands