NK Tegelwippen (landelijk)

NK Tegelwippen (landelijk)

21 maart 2024 - 31 oktober 2024
07:00 - 22:00

  • Organisatie: NK Tegelwippen - Frank Lee
  • Kosten: gratis

Van 21 maart tot en met 31 oktober is het weer NK Tegelwippen. Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden. Gemeenten gaan met elkaar de strijd aan en iedereen kan meedoen door tegels te wippen in z’n eigen voor-, achter-, of geveltuin. Doet jouw gemeente -en dus jij- ook mee? 

Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier.

Wil je gaan tegelwippen maar kun je nog wat tips gebruiken? Kijk hier voor tips.

In 2023 stond, in de categorie Grote gemeente, als eerste Brabantse gemeente Tilburg op nummer 2 met maar liefst 358.234 gewipte tegels! Breda stond op de 3e plaats.
In de categorie Kleine gemeenten stonden zelfs 3 gemeenten op de eerste 3 plekken; respectievelijk Halderberge (129.176 tegels), Reusel-De Mierden en Bladel.

Tegels eruit gehaald? Wellicht woon je in een gemeente waar je een tegeltaxi kunt regelen die je gewipte tegels ophalen. Zoals de tegeltaxi van de Gemeente Tilburg. Check je gemeente of zij een tegeltaxi hebben.

Terug naar agenda

NK Tegelwippen (landelijk)

Heuvel, Tilburg, Netherlands